Der er Mange Måder at Give Penge Væk På

Der er mange mennesker derude, som godt kunne bruge vores hjælp. Der er også mange mennesker derude, som vi godt kunne tænke os at hjælpe. Det er dog ikke altid, at vi har ressourcerne til at kunne gøre det, og vi tænker, at det er det eneste der holder os tilbage. Men et interview med en person, der nyligt vand i Lotto, afslører at der er flere udfordringer, end man sådan lige går og tror.

Lotto-vinderen vil gerne forblive anonym, så vi kalder ham bare Thomas i denne artikel. Thomas vandt en god sjat penge i Lotto for nyligt, og var selvfølgeligt rigtigt glad. Han var dog også en anelse nervøs. Han havde nemlig læst flere skrækhistorier om, hvordan folk der havde vundet rigtigt mange penge i lotterier, var endt fuldstændigt i hundene. Ikke bare havde de mistet alle pengene på nogle få år, de var også mere ulykkelige end nogensinde før.

Et af de primære problemer lød til at være, at andre mennesker begynder at behandle én helt anderledes, når man pludseligt har mange penge. Familie og venner, som man ellers havde et godt forhold til før, kan pludseligt vise sig fra deres værste side. Der er en masse menneskelig psykologi i spil her. Hvis folk ikke føler at du har ?fortjent? dine penge, og de mener du har masser af dem, så føler de på en eller anden måde også, at de har krav på at få nogle af dem. De ved at deres problem er reelt, og at det ligeså godt kunne have været dem der havde vundet. Og derfor ?burde? du hjælpe dem, ved at give dem nogle penge. Samtidig er alle lotteri millionærer der nogensinde er stået frem, blevet bombarderet med breve og opkald fra folk, der har akut brug for penge. Det er den ene sørgelige historie efter den anden, om alvorlig sygdom eller kidnapninger. Nogle af historierne er måske sande, men rigtigt mange af dem er det med sikkerhed ikke. Og uanset hvor meget man har vundet, kan man ikke hjælpe dem alle. Det er noget der knækker mennesker.

Så Thomas var fornuftig, og tog i stedet ned til en advokat, for at finde ud af hvordan han kunne modtage pengene anonymt. Der er derfor ingen der ved, at det er Thomas der har vundet sin flotte præmie ? end ikke hans egen familie.

Det betød dog også, at det var svært for Thomas at hjælpe de folk han gerne ville hjælpe. Hans mor døjede eksempelvis rigtigt meget med at gå, og ville kunne få stor glæde af en ny bil, der kunne hjælpe hende med at komme rundt. Thomas ville gerne give hende en Renault Clio, der ville være helt perfekt til hendes behov. Men hvordan skulle han dog gøre det, uden at afsløre, at han havde vundet i Lotto? Selv hvis han bare sagde han havde vundet et mindre beløb, ville hun aldrig lade ham bruge sine penge på en bil til hende.

Så Thomas måtte være kreativ. Han designede en falsk lodseddel, hvor man kunne vinde en Renault Clio, og lagde den i hendes postkasse med en besked om, at alle beboere fik en gratis chance. Hun vandt selvfølgeligt præmien, og sendte sin lodseddel ind med posten. Adressen var en postboks Thomas havde sat op.