8 pers.
Ingredienser
11/4 kg. nakkekam med svær
groft salt
4 laurbærblade
1 mørk øl (Gammel Carlsberg, Classic eller Rød Tuborg)
2 dl vand
600 g knoldselleri
4 porrer
Fremgangsmåde
Rids stegen og snør den med madsnor.
Gnid sværen med salt, så det kommer godt ned mellem sværdet. Stik laurbærblade ned mellem sværene. Læg stegen på en rist over bradepanden og sæt den nederst i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg i 1½ time.
Skær porrer og selleri i tynde skiver. Tag bradepanden ud og løft stegen op på risten.
Kom grønsagerne i bradepanden, drys med salt og hæld vand + øl ved. Læg stegen tilbage og sæt bradepanden i ovnen. Steg videre i endnu 1 time. Tag stegen ud og hæld sky og grønsager i en gryde. Hvis sværen ikke er sprød, så efterbrun den lidt under grill – men hold øje med den!!
Skum skyen for fedt. Varm sky og grønsager igennem og smag til med salt og friskkværnet peber.